Hoofdstraat 80 bijzonder gebouw. voormalige doopsgezinde kerk.
Het gebouw was tot 1950 in gebruik als kerkgebouw. De doopsgezinde kerk werd in 1811 gebouwd en is een monument.
De kerk wordt sinds 1950 niet meer gebruikt door de doopsgezinden. De doopsgezinde gemeente van Noordbroek werd samengevoegd met die van Sappemeer. Het kerkgebouw werd wel nog een tijdje gebruikt door Vrijzinnig Hervormd en door de Nederlandse hervormde Evangelisatie.
Vanaf 1984 werd het even de repetitie ruimte voor het muziekkorps en had nog een soort dorpshuisfunctie. Daarna is het in gebruik geweest als atelier en galerie door de beeldend kunstenaars Hill Metselaar en Pierre Everhartz. Nu is het in gebruik als woonhuis.
Het 'mennonietenkerkje' staat in het dorp vooral bekend door zijn bouwjaar 1811 dat groot boven de entree staat. Het was al kort na de Franse bezetting in 1795, dat er gelijke rechten werden geïntroduceerd voor de diverse minderheden in ons land. Hierdoor kwam er ook meer vrijheid voor andere religies dan de Hervormde staatskerk. De Doperse gemeenteleden die in Noordbroek woonden, kerkten noodgedwongen in een woning maar kregen rond 1800 een geweldige financiële meevaller. Men kreeg recht op een substantieel deel van het bezit van de hervormde kerk van Noordbroek. Een eigen kerkje kon daardoor in 1811 in gebruik worden genomen.
Molenlaan 3 Gerestaureerde koren-
De Noordstar is een koren-
De molen werd in 1849 gebouwd en is tot in de jaren tachtig van de twintigste eeuw door molenaar Begeman in bedrijf gehouden.
Rond 1990 was de onderhoudstoestand echter zo slecht dat een grootscheepse restauratie nodig was. De molen, die thans eigendom is van de Molenstichting Oldambt, wordt na de restauratie regelmatig door vrijwillige molenaars in bedrijf gesteld. Het wiekenkruis, waarvan de roeden een lengte van ruim 19 meter hebben is voorzien van zelfzwichting.
Pastorieweg hoek Hoofdstraat beeld De Landarbeider Judith Braun
Aardappelpotende landarbeider. De beroepsbevolking bestond omstreeks de crisisjaren in hoofdzaak uit losse arbeiders die zich op zoek naar werk bij de toren van Noordbroek verzamelden.